Jan Peumans kiest voor gezonde stage bij Damhert

Door Jan Peumans op 15 juli 2016, over deze onderwerpen: Limburg, Voorzitterschap

“Eindelijk mag ik stage lopen bij Damhert”, lacht Jan Peumans als hij het bedrijf Damhert binnenwandelt. Eindelijk, want evident is deze stage, georganiseerd door VOKA, eigenlijk niet. Het voedingsbedrijf wordt gerund door leading lady Grete Remen, tevens Vlaams parlementslid voor N-VA. Voor één dag moet voorzitter Jan Peumans luisteren naar een Vlaams parlementslid. 

De toon is onmiddellijk gezet. De bedrijfspresentatie geeft Peumans een eerste indruk van Damhert. Hij heeft duidelijk zijn opzoekwerk gedaan, wat een zeer interessante discussie op gang brengt. Twee N-VA’ers die zitten te discussiëren over het suikergehalte in een fles ketchup, het is eens iets anders. 

De voorzitter is wel danig onder de indruk van de werking van het bedrijf. Maatwerk, met een hart voor alle werknemers. “Onze mensen zijn niet zo gemakkelijk vervangbaar”, vertelt Grete Remen. “Iedere werknemer heeft zijn specifieke taken, wij leveren geen bandwerk. En dat maakt ons bedrijf zo warm en toegankelijk.” Jan Peumans zou zichzelf niet zijn, moest hij dit toch even checken bij een aantal werkkrachten in het magazijn. “Ik werk hier al vier jaar en ik doe het nog altijd even graag. We moeten tenslotte allemaal werken he”, beaamt een magazijnier. 

Ondanks het grondig opzoekwerk is voorzitter Peumans verbaast over de handelsrelatie met Nederland. “Damhert heeft de afgelopen jaren de relatie met Nederland ongelofelijk versterkt. Ondertussen maakt Nederland een derde van de totale omzet uit”, vertelt Grete ons. Dat stemt Peumans tevreden, want zoals hij eerder aangaf in zijn 11 juli-speech pleit hij voor een nauwere samenwerking tussen Vlaanderen en Nederland. Dat is bij deze reeds gebeurd. 

In de namiddag staat er nog een werkbezoek op de agenda. Dan gaan ze samen naar een supermarkt in de buurt, waar Damhert producten verdeeld worden. Maar eerst moet de honger gestild worden. Ze gaan eten in het gloednieuwe topsportrestaurant Edivero in Beringen. Een restaurant dat gezonde en evenwichtige voeding aanbiedt en waar de vet- en suikertaks geldt. Damhert is daar tevens hofleverancier. 

En zo eindigt de stagedag voor Jan Peumans bij partijgenoot Grete Remen. Naast de politieke band hebben deze twee politici nog een gemeenschappelijke passie: voeding. En dat is vandaag zeer mooi tot uiting gekomen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is