Jan Peumans laat weg herstellen in Wallonië

Door Jan Peumans op 14 november 2016, over deze onderwerpen: Mobiliteit, Openbare Werken, Riemst

RIEMST – Tijdens een van zijn vele bezoeken aan Wallonië stelde parlementsvoorzitter Peumans vast dat de N608 tussen Berneau en Warsage zich in zeer slechte en gevaarlijke staat bevond. “Ik heb daarom een vriendelijke brief geschreven naar de bevoegde minister die zich daaropvolgend engageerde om in de tweede helft van 2017 het bewuste wegdek aan te pakken”, aldus Jan Peumans.

In zijn brief aan minister Maxime Prévot, bevoegd voor openbare werken, verduidelijkt Jan Peumans de verkeerssituatie: “Beginnende ter hoogte van de N627 Berneau-Battice in de richting van Warsage tot aan het punt Hagelstein in Aubel verkeert de weg daar in zeer slechte staat. Vooral voor motorrijders en fietsers is het daar levensgevaarlijk. In schril contrast met de rest van het tracé is de doortocht doorheen Warsage wel in goede staat”.

 

In zijn antwoord is de minister zeer duidelijk: “Op dit moment bereiden mijn diensten een dossier voor. Rekening houdend met de administratieve procedures en de weersomstandigheden zullen de werken in de tweede helft van 2017 aanvangen”.

SAMENWERKING LOONT

Dit voorval ondersteunt het pleidooi dat Jan Peumans reeds jaren voert. Zowel gresgemeenten als Vlaanderen moeten intensief investeren in contacten met hun directe buren. “Ik ben ervan overtuigd dat we door constructief met elkaar samen te werken, verder springen dan elkaar constant vliegen af te vangen”, zo besluit Peumans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is