"Riemst moet meer en beter samenwerken met Maastricht”

Door Jan Peumans op 21 januari 2016, over deze onderwerpen: Limburg, Riemst

RIEMST - Sinds de ondertekening van de ‘intentieverklaring samenwerking gemeente Riemst – Gemeente Maastricht’ in 2011 werden er 19 initiatieven genomen waarvan de meeste zonder enig resultaat. Jan Peumans (N-VA) zijn mening is duidelijk: “Het gemeentebestuur van Riemst moet meer en beter samenwerken met Maastricht.”

De uitvoering van deze intentieverklaring kan volgens Jan Peumans amper leiden tot een concrete en constructieve samenwerking. “Het huidige stadsbestuur gebruikt de intentieverklaring niet waarvoor ze zou moeten dienen. Deze intentieverklaring is een lege doos” aldus Peumans.

GEBUISD

Van de 19 genomen initiatieven heeft er slechts 1 geleid tot een concrete realisatie in Riemst. Er werd immers succesvol samengewerkt in de aanleg van de Mergelweg. Dit met behoud van ieders kwaliteitseisen en toch zonder zichtbare verschillen.

“De resultaten van de intentieverklaring illustreren perfect het beleid van het huidige stadsbestuur. Veel geblaat en weinig wol. De gemeente Riemst is dik gebuisd als het over samenwerking gaat met Maastricht”, zo  stelt Peumans.

EUREGIO MAAS-RIJN

De gemeenten Riemst en Maastricht liggen bovendien in het centrum van de Euregio Maas-Rijn. Ondanks dat de regio in het verleden sterk getroffen is door een veranderd economisch landschap, leven de steden en gemeente in de Euregio terug op. Een uitstekende kans voor de gemeente Riemst om hier aan mee te werken.

“Laat ons samen met Maastricht de handen in elkaar slaan om de aantrekkelijke draaischijf van de Euregio Maas-Rijn te worden. Bovendien kan de gemeente Riemst op het vlak van behoorlijk dagelijks bestuur heel wat opsteken van de gemeente Maastricht. Dat Maastricht qua omvang groter is dan Riemst mag daarbij geen excuus zijn” besluit Peumans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is